Forum - Federatia Romana de Culturism si Fitness
Septembrie 10, 2010, 10:53:10 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: SMF - Just Installed!

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Autor Subiect: dezinformare in Muscle&Fitness nr. 3 din 2009  (Citit de 414 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Raica Marius
Nou Venit
*

Vezi Profilul Adresa de email
« : Noiembrie 04, 2009, 05:57:36 »

Redau aici un articol care m-a suparat, cu comentariile mele cuprinse intr-un drept la replica:
PE NOI CULMI DE DEZVOLTARE SI PROGRES Autor Florin Preduchin
Finalele Campionatului National de Culturism pentru seniori si senioare
O spun direct: Titlul articolului se doreste a fi o ironie la adresa actualei conduceri a Federatiei Române de Culturism si Fitness sub a carei „competenta” îndrumare culturismul national a ajuns la un nivel jalnic.
Ultimele finale ale senioarelor si seniorilor au avut loc pe 5 septembrie la Brasov. Fata de anul precedent, locul de desfasurare a concursului a fost la un nivel superior, dar  participarea sportivilor a fost din nou dezamagitoare atât ca numar cât si, în mare parte, ca nivel de pregatire. Faptul ca la competitia din acest an s-a înregistrat un nou record
negativ în privinta numarului de sportivi participanti la masculin, adica 39, spune totul! Au fost trei categorii masculine cu câte trei concurenti si una cu patru. A existat chiar o categorie, 90 kg, fara nici un concurent!
Reamintesc faptul ca, în urma cu 15-25 de ani, finalele de campionat national se desfasurau în trei zile, nu o singura zi ca acum, ca nu era categorie fara sase sportivi în finala, iar la unele categorii erau chiar peste 30 de concurenti.
Domnule presedinte Unciuleanu, ati auzit vreodata de ONOARE? Dar de cuvântul DEMISIE? V-am spus chiar eu ceva în legatura cu acesti termeni la începutul anului. Cred ca este cazul sa vi se aduca aminte!
Un singur comentariu vreau sa mai fac: Faptul ca l-a invitat pe scena pe Mihail Kiss sa înmâneze diplome concurentilor face ca promotorului competitiei, Ovidiu Mezdrea, sa-i iert unele lucruri despre care am scris cu ceva ani în urma. Sper ca organizarea acestui concurs în ultimul an de mandat ca membru în biroul federal precum si gestul facut fata de dl. Kiss sa nu fi fost facute doar în scop electoral. Oricum, te felicit, Ovidiu si pentru faptul ca nu ai acceptat ca prezentator pe cel care pretinde sa fie platit cu 500 EU pentru acest serviciu! Sa fie oare un semn ca am putea sa intram în normalitate?
Iata mai jos rezultatele complete:
FEMININ
Desi federatia noastra a schimbat de ceva vreme categoriile de greutate pentru concursurile feminine, în regulamentul de pe site-ul oficial sunt în continuare categoriile vechi, adica 52 kg, 57 kg si +57 kg. La câta treaba au salariatii cu norma întreaga ai organizatiei noastre este prea mult sa le cerem sa mai actualizeze regulamentele!
Urmeaza clasamentul feminin...
MASCULIN
Urmeaza clasamentul masculin din care s-a omis total cat. 85 kg.

Drept la replica privind parerea personala a lui Florin Preduchin, exprimata în articolul mentionat, cuprins
în Muscle&Fitness nr. 3 din 2009

O spun si eu direct: articolul si în general parerile exprimate, nu fac decât sa scoata la lumina frustrarile ca nu sunteti bagat în seama si ca nu reusiti sa câstigati atât cât ati vrea, pe seama activitatii de culturism si fitness a altora.
Ironia aratata e de fapt ancora în vremurile comuniste, dupa care se pare ca tânjiti.
În ultimii ani numarul de sportivi participanti la competitiile nationale s-a redus simtitor, motiv de îngrijorare pentru toata lumea. Nu sunteti singurul care s-a trezit si a constatat asta. Dar care alta ramura sportiva din România o duce mai bine? E responsabilitatea cluburilor sa selecteze, sa pregatesca, si sa-i aduca la concursuri pe sportivi. Clubul dumneavoastra a participat cu un singur sportiv la Brasov, la fel ca si Activ Sibiu. Ce vina are conducerea Federatiei pentru asta? Daca v-ar fi interesat cu adevarat activitatea conducerii FRCF ati fi aflat ca una dintre masurile pe care le vrem aplicate este cea ca sportivii sa evite folosirea substantelor interzise cuprinse pe lista ANAD (Agentia
Nationala Anti Doping). Colaborarea cu ANAD si testele facute în competitii si în afara lor i-au speriat pe cei care nu respectau reguli elementare de fair-play. Pe vremea la care faceti referire, culturistii erau preponderent halterofili si Naposim-ul era in gentile multora. Eu cred în ideea unui sport curat, indiferent ce argumenteaza altii si de aceea afirm ca nu cantitatea de sportivi este etalonul de valoare al unei ramuri sportive. Prefer sportivi mai putini la acest început de drum, dar sanatosi, chiar daca ceva mai putin valorosi înca. Si daca înca nu ati aflat pentru ca nu v-ati aratat pe acolo si nici nu ati contribuit în vreun fel la realizare, juniorii nostri vin puternic din urma, dupa cum am dovedit la Campionatul European de Culturism si Fitness de la Baia Mare în acest an.
Oricum, aveti o problema mare cu exactitatea, a existat la Brasov o categorie, cea de 90 kg, fara nici un concurent. Deci a existat sau nu? De ce nu e trecuta atunci la clasament? Nici macar categoria 85 kg la care au fost concurenti nu e trecuta. Ca sa nu mai zic si de reclama din pagina 94 la o competitie din 2008.
De asemenea, daca v-ar fi interesat activiatea FRCF ati fi aflat ca in Adunarea Generala s-a aprobat calendarul competitional cu finale distincte pe diferitele ramuri, astfel încât o competitie sa se poata desfasura într-o singura zi si nu solicita cluburile sportive la cheltuieli de cazare. Dar tendinta de a nu tine cont de nicio hotarâre luata în mod
democratic e exprimata foarte clar. Mi-ati jignit colegii la ultima Adunare Generala la care se face aluzie.
Presedintele în exercitiu a fost ales prin vot, în mod democratic si va treziti sa ne explicati tuturor cât am fost de naivi. Chiar dumneata care nu ai facut si nu faci nimic pentru altii din FRCF, în toti cei trei ani de când sunt membru în Biroul Federal. Evident ca cei care pierd alegeri încep sa tipe ca au fost fraudate, probabil influentati de fratii nostri de peste Prut si au o scuza...
Apreciez lauda la adresa organizatorului principal al Campionatului National de Culturism de la Brasov. Nu dovediti însa spirit de observatie si nu ati sesizat ca prezentatorul, respectiv directorul de concurs, este un individ suspendat pe viata din activitatea sportiva, pentru dopaj. Nimeni din FRCF nu are nimic de obiectat. Aceasta e marea problema a FRCF, indiferenta în situatiile care-i privesc pe altii, respectiv lasitatea aplicarii regulamentelor.
Dar despre asa ceva nu aveti cuvinte, asta nu creeaza scandal si nu creste vânzarile...
Va informez ca am lucrat cu acel prezentator care spuneti nedovedit ca pretinde 500 EUR (asta e prescurtarea pentru Euro) de doua ori, în 2004 cu ocazia Campionatului National de trei zile si în 2007 cu ocazia Cupei României, ambele de la Sibiu. Nu-mi pare rau si plata nu a fost nici pe departe cum sustineti. E destul sa privesti cum se desfasoara un concurs, mai ales premierea, când prezinta cineva cu experienta ca sa-ti dai seama ca merita. Asta
doar daca nu esti orbit de propriul venin. Se pare însa ca nu vreti sa va amintiti de vremea când îmi cereati 20 000 de dolari (da, ati citit bine , douazeci de mii) pentru a publica reclama cu produsele Activ în revista Flex, motivând ca prin aceasta îmi acordati gir pentru respectivele produse... De parca i-ar pasa cuiva de acest gir...
Am pastrat în articol atât exprimarea cât si semnele de punctuatie, asa cum au fost publicate, sa afle toata lumea cât se pricepe colectivul de redactie si cât merita gazeta. Am cumparat revista pentru a ma informa despre powerlifting si doar întâmplator v-am citit parerile. Îmi pare rau pentru banii cheltuiti, gazeta nu merita suma pe care am platit-o.
Pe lânga traduceri proaste, exprimari de jargon de bulevard, inadvertente, erori gramaticale si dezinformare nu am gasit nimic util, constructiv. Daca de chair v-ar pasa de culturismul românesc, ati fi gasit un loc în care sa publicati macar poza Campionului nostru absolut, Andrei Mitea de la Vulturul de Mare Constanta. Pentru poza fiului dumitale care s-a clasat „onorabil” la un mini-concurs s-a gasit spatiul necesar...
Concluzionez spunând ca nu faceti decat sa dezinformati. Folositi fara drept poze din competitii organizate sub egida FRCF, cu truda si cheltuiala la care nu participati în nici un fel. Pentru banii pe care îi da un cititor pe gazeta primeste foarte put - in (nu am gresit, am separat în silabe ca în gazeta la pag. 30)

In legtura cu articolul "VIN ALEGERILE" de la pag. 96, dupa o consultare cu Presedintele si Vicepresedintele în exercitiu al FRCF, pot sa informez ca sunt exprimate multe minciuni.

In aliniatul "HIMERE PENTRU FRAIERI" va dati importanta criticând proiectul de realizare a unei baze sportive la Movila Miresei. Asa e ca-i simplu sa critici? Asa e ca-i simplu sa minti? Exista acest proiect, la stadiul de dorinta si Presedintele si-a facut datoria sa informeze despre el, chiar daca bazele au fost puse cu 12-13 ani în urma. Am aflat ca în calitate de membru în Biroul Federal la acea vreme ati fost si membru fondator al fundatiei Culturismul
Românesc, lasata acum "balta". Atât si nimic mai mult. Ca sa stie toata lumea, este vorba de un proiect care doar în prima faza ar costa cam 3 milioane de euro, deci în nici un caz nu ar putea fi început cu fondurile FRCF. In urma informarii s-a gasit cineva care sa realizeze o legatura cu o firma de consultanta pentru a lamuri daca am putea accesa fonduri europene pentru acest proiect. Ideile si lamuririle astea înseamna munca, înseamna ceva facut pentru
comunitatea noastra, înseamna ca exista persoane carora le pasa. Si mai exista din cei ca dumneata, domnule Preduchin. Cum spunea Ovidiu Panazan într-un comunicat de presa al Federatiei Române de Powerlifting, va multumim ca existati, asa se poate face usor diferenta între cei care ajuta si cei care încurca.
Dezinformati din nou, Pawel Filleborn nu a fost la Movila Miresei, venind pentru inspectia tehnica privind CE de la Baia Mare, împreuna cu d-l Bauer, dupa ce au fost insotiti de Presedinte si Vicepresedinte la o întâlnire cu d-l Belu, la ANS, dupa ce au fost la Baia Mare s-au întors prin Braila, având o întâlnire cu presedintele Consiliului Judetean, dupa care a fost condus direct la aeroport. Cred si eu ca nu a prea avut ce sa-i placa, au fost tot pe drum, pe drum românesc... Dar 2 membri ai Conducerii FRCF s-au ocupat de aceasta si chiar daca nu vreti sa acceptati ca si aceasta e o munca, e o sarcina a conducerii, îi las pe cititori sa aprecieze, mai ales ca e doar o mica parte din tot ce se face si nu se vede.
Alta minciuna: Presedintele FRCF a fost invitat la Grand Prix-ul de la Timisoara. Invitatia i-a fost înmânata de dl. Arcan Daniel, din partea organizatorului Florin Teodorescu. Ar fi fost o dovada de lipsa de respect pentru valorile democratice din FRCF ca organizatorul sa nu invite pe cineva din conducere.
Am fost si eu acolo, am platit bilet si am intrat, dorind sa fac ceva poze pentru site. Florin Teodorescu, desi ne cunoastem de peste 20 de ani si a primit de la mine, de la Traian si de la Manfred, trei pasionati de culturism la acea vreme, dotarea prin care a câstigat bani ca sa ajunga unde e acum, a pus personalul de ordine sa ma mute într-un colt de sala. Dupa începerea competitiei, cu arbitri facuti ad-hoc, cu prezentator si organizator care abia reuseau sa lege doua fraze, am plecat. Si nici nu mai vin vreodata. De ce nu aratati aceste adevaruri atunci când va exprimati opinii?
Daca se va realiza vreodata proiectul de la Movila Miresei este esential ca administrarea sa fie facuta de un om corect 100%.
E o minciuna si faptul ca în 2008 s-au alocat 10% din bugetul FRCF. Alocatia bugetara a fost de 98 000 lei si pentru pregatirea sportivilor s-au alocat 7 000 lei, deci sub 7%. Dar din resurse proprii s-au mai alocat 13 136 lei. Si nu scapati un cuvânt despre cantonamentul centralizat facut de FRCF cu ajutorul CS Powergym Medias, presedinte dl. Mihai Madarasi în luna decembrie 2008, la care am avut o parte de aport si eu, în calitate de reprezentant al FRCF.
Faceti doar un circ menit sa va creasca vânzarile.
Legat de aliniatul "SALARII NEMERITATE".
Daca ati fi fost atent în AG când s-a prezentat executia bugetara pe 2008 si proiectul pentru 2009, ati fi aflat ca anul acesta, din 100 000 de lei primiti ca alocatie bugetara, putin peste 48 000 lei sunt pentru salarii, putin sub 13 000 lei sunt pentru pregatirea sportivilor si restul pentru organizarea de competitii si nevoile curente ale FRCF. La acesti bani se adauga 48 000 lei pe care trebuie sa-i folosim pentru teste antidoping si veniturile din cursurile de instructori. Dramuind banii, am contribuit esential si la organizarea Campionatului European de la Baia Mare.
Primim de la buget, deci nu din banii cluburilor, 48 000 lei pentru doi angajati cu norma întreaga plus contabila cu jumatate de norma, plus un jurist pentru anumite situatii. Puteti calcula si singur cât câstiga fiecare. Tineti cont ca avem grila de salarizare cea mai mica la nivel de Agentie, resp. Minister si ca angajatii nostri nu au mai avut de 3 ani o marire de salar. Programul de lucru cu publicul (?!) este afisat pe usa sediului. Asta nu înseamna ca se lucreaza doar atâta. In trei ani de cand sunt in BF nu s-a întâmplat niciodata sa nu fie de gasit angajatii FRCF, indiferent de ora din zi sau noapte. Am putut rezolva problemele pe aceasta cale, telefonic si prin internet. Si nu au fost putine… Cine pleaca la Bucuresti, la Federatie, fara sa sune inainte pentru a stabili o întâlnire? Ar fi mai interesant sa facem programul de 8 ore, dupa care sa plece fiecare acasa si sa nu-i mai pese de nimic? Faceti si singur socoteala cate ore se aduna în deplasari la toate competitiile, pentru ajutor, pentru organizare, pentru a aduna cotizatiile si taxele. Adaugati orele petrecute la Ministere, banci, institutii, ANAD, etc., cu reprezentantii straini, cu sportivii care pleaca la competitii
internationale, cu cursuri de instructori si câte nici nu-mi vin acum în minte. Un agent economic ar trebui sa stie cât e de lucru. Daca vi se pare ca sunt atât de bine platiti si au atât de putin de lucru, de ce nu trimiteti CV-ul pentru unul dintre cele 2 posturi?
La ultima AG am cerut reprezentantilor de cluburi sa se exprime în legatura cu informarea prin intermediul site-ului oficial. Toti au fost de acord, toti avand acces la internet. Toate informarile privind datele si conditiile de organizare ale tuturor competitiilor interne au fost transmise pe cale electronica, din timp. Ce simplu vi se pare sa stati si sa nu faceti nimic, asteptând ca altii sa va informeze. Aveti dreptul sa va informati, faceti-o. Dupa primirea scrisorii prin care solicitati cifre publice am discutat în sedinta de BF si ati fost informat ca tot ce doriti va poate fi pus la dispozitie de catre contabila. Noi ne-am ocupat de organizarea unui Campionat European, dumneata doar ai comentat. De ce nu ati fost la contabila pentru a primi aceleasi cifre care au fost facute public în AG din februarie?
De ce nu ati cautat pe internet ca sa ajungeti la cifre publice? E mai simplu sa te serveasca altii.
Sunt foarte revoltat de dezinformarea pe care o promovati, totul în detrimentul unei federatii cu probleme suficient de mari ca sa nu fie nevoie sa-i adaugati si altele inventate. Si de stropul de onoare si bun simt de care nu dati dovada. Nu va permit sa va bateti joc de tot timpul, banii si munca pe care i-am investit in folosul FRCF.
« Ultima modificare: Noiembrie 05, 2009, 01:08:29 de către FRCF » Memorat
Raica Marius
Nou Venit
*

Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #1 : Februarie 26, 2010, 11:08:37 »

Am fost informat de prieteni din tara, iubitori de culturism si miscare sportiva, ca balacrelile lui Preduchin continua in acelsi ritm. Omul asta, dupa ce ca nu stie nimic, vrea sa-i mai informeze si pe altii. Are el pasarica de a critica tot ce misca in FRCF, cu exceptia "profesionistilor" lui prieteni si asociati in afaceri, facute pe "spinarea" miscarii sportive condusa de FRCF. Dar atunci cand e nevoie de sprijin, de orice natura, pentru a organiza competitii sau a ajuta sportivi, e absent total, nemotivat. E usor sa aburesti lumea cu idei comuniste, ca ce bine era atunci cand avea si el un pic de muschiulet...
Astfel de polemici nu-mi stau in caracter, am fost invatat ca nu are rost sa te pui cu cel care nu pricepe, pe care nu-l duce capul.
Trebuie totusi sa avertizez despre dezimformarea pe care o face individul, in scopuri pur personale. Cer conducerii FRCF sa ia in discutie cazul lui, aduce prejudicii serioase Federatiei, minte si jigneste membri alesi ai FRCF, deci practic pe toata lumea implicata. Gasesc o analogie intre comportarea sa si a lui Gicu Sfintes care a fost suspendat pe viata din activitatea de culturism si fitness pentru asta.
Un sfat, nu-i cumparati gazeta ca va va parea rau de banii dati. Nu face decat sa aduca poze de la altii si sa-si faca reclama produselor pe care le vinde.
Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!